Dette er min definitive favorittkake ved siden av Tiramisou. Frisk og god, og selvsagt usunn så det holder!
Den har vært litt problematisk å få til fri for alle intoleransene - men her er en oppskrift med og uten melk og nøtter.
Vi starter med nøttebunn:
Nøttebunn:
2 store eggehviter
100 g sukker
125 g finhakkede hasselnøtter, mandler eller solsikkefrø om du må ha helt nøttefritt.
1 knivsodd salt
Pisk eggehvitene stive sammen med saltet. Saltet gjør at eggehvitene skummer fortere.
Tilsett sukkeret litt etter litt mens du pisker.
Til slutt folder du forsiktig nøttene inn i eggehviten.
Hell massen i en velsmurt kakeform og stek på 175C i ca 20 minutter.
Avkjøl bunnen. Du kan godt vaske kakeformen mens bunnen kjøler seg ned, men ingen krise om du lar den være på.
Tilbered en pakke gele med ca 1 dl vann mindre enn i oppskriften. Jeg bruker gjerne hurtigstivnende gele for at det skal gå raskere.
Når bunnen er avkjølt og plassert i formen igjen så har du på et lag med vaniljekrem. Ca 2 dl.
Melkefri vaniljekrem har begynt å dukke opp i handelen, men min favoritt vaniljesaus - Oatley - kan gjøres om til vaniljekrem ved å røre ut en plate gelatin i varmt vann og så tilsette det i vaniljesausen. Rør godt og la den stå kaldt en stund.
Oppå vaniljekremen pynter du så med frosne bær. Jeg legger på så mye bær som jeg kan - det går gjerne med 400 gr skogsbærblanding på en kake.
Når geleen nærmer seg punktet hvor den begynner å stivne heller du geleen over bærene, forsiktig så bærene ikke flyter utover.
Sett kaken kaldt til geleen har stivnet.
Bruk en kniv skyldt godt i varmt vann og skjær rundt kakeformen så kaken løsner. Plasser den på fat og server :)
fredag 4. mars 2011
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Hei.
SvarSlettKan man blande i nøttebunnen, hasselnøtter og mandler f eks. Eller bør man holde seg til en av delene?