mandag 25. april 2011

Verdens beste Skillingsboller?

Jeg har laget nesten tilsvarende skillingsboller med hvetestivelse før, og tenkte nå å forsøke med naturlig glutenfritt slik at jeg kunne spise det selv og..

Skillingsboller

50gr gjær eller 1 pk tørrgjær
100gr smeltet melkefri margarin eller smør
5 dl rismelk/havremelk/h-melk
2 strøkne ss fiberhusk
1 egg
75gr sukker (75 gr splenda granulat for sukkerfritt)
1 ts kardemomme
1 ts kanel
1 ts salt
200 gr Schär Mix C
450 gr Schär Mix B

Smelt smør/margarin og hell i melk/rismelk og varm opp til lunkent.
Ha alt i bakebollen og hvisp i fiberhusken.
Bruker du fersk gjær smuldrer og rører ut gjæren i væsken.
La fiberhusken svelle i et minutt eller to.

Ha oppi det tørre, og kjør det hele godt sammen i kjøkkenmaskinen.
Jeg anbefaler alltid å holde igjen ca 30% melmiks (her ca 150gr)  til deigen er blandet godt sammen - dette fordi du ikke alltid trenger alt melet. Når du har kjørt deigen godt tilsetter du litt og litt av restmelet til deigen har fin konsistens. 

Sett deigen tildekket på et lunt sted og la den heve til dobbelt størrelse - ca 30 minutter.

Skrap deigen ut av bollen opp på en melet flate.
Kjevle den ut til litt under 1 cm tykkelse

Smør på et godt lag med smør eller melkefri margarin, ut i alle kantene. Her brukte jeg Soya melkefri - den er mykest og dermed enklest å smøre ut med. 
Strø så godt med sukker over så hele deigen er dekket av sukker (eller bruk splenda granulat om du må ha sukkerfritt).
Så har du på godt med kanel, igjen så hele deigen er dekket.

Ta tak i kanten lengst vekk og rull mot deg til du har en rund pølse.
Del pølsen i tykke skiver - ca 2cm tykke.
Legg de ned på smurt stekeplate, eller på bakepapir. Du kan godt klappe de litt ned når de er på platen.
Strø godt med sukker over, gjerne perlesukket.
Dekk med et klede og sett på et lunt sted for etterheving i 30 minutter.
Sett ovnen på 250C og når skillingsbollene er ferdig hevet setter du de inn midt i ovnen og steker bollene i 
10-12 minutter. de skal bli lett brune på toppen og du kan løfte på en bolle og knipse på den under for å høre om den er passe stekt.

 Jeg har ikke testet hvordan de holder seg i frysen ennå, men selv flere timer etter at de kom ut av ovnen er de luftige og gode :)
Bon apetit!

4 kommentarer:

  1. For en flott blogg! Gleder meg til å følge. Cøliakeren min har konfirmasjon om 2uker, og det blir spennende å se om jeg klarer å få alle kakebidragsyterne til å bake glutenfritt.. Hilsen vinterjenta ;)

    SvarSlett
  2. Takk :) Du får piske de til fornuft, Toro kakemiks eller Schär Mix C gjør det jo enkelt å lage glutenfrie kaker :)

    SvarSlett
  3. Oi, disse ser fine ut!! Skal prøve de! Jeg kom nettopp over din blogg. Har startet en glutenfri blogg selv, www.glutenfrieperler.blogspot.com. Ser frem til flere tips her inne :)

    SvarSlett
  4. 818 youtube - Videodl.cc
    818 youtube - Videodl.cc. 0.00. Videos 0.01. Videos - 0.01. Videos. 4k youtube to mp3 0.03. Videos - 0.02. Videos - 0.02. Videos - 0.01. Videos - 0.02. Videos - 0.02. Videos - 0.02. Videos - 0.02. Videos - 0.02. Videos - 0.02. Videos - 0.02. Videos - 0.02.

    SvarSlett