Den er et forsøk på å lage store fluffy boller ved å "jukse" litt med å legge de i form.
Formen er kjøpt på Clas Ohlson til 69,-
Til 5 boller:
285gr Toro Kakemiks
50 gr sukker
1 ts xantangummi
2 dl havremelk
4 ss soft melkefri margarin
1 ts kardemomme
1/2 pakke gjær
Ha alt det tørre i en bolle. Smelt margarinen og ha i havremelken - varm den til det er lunkent.
Kjør i maskinen - eller rør godt sammen, det er såpass små mengder at du nok fint kan røre for hånd.
Deigen skal være godt klissete:
Ta en skje eller slikkepott og fordel deigen i 5 former. Det kan lønne seg å dyppe skjeen i litt vann mellom hver gang.
Når du har fordelt all deigen, dypp skjeen i vann igjen og glatt ut deigen så overflaten er glatt og fin.
Dekk til formen og sett til heving et lunt sted, f.eks. baderomsgulvet, i 50 minutter. Deigen skal altså ikke heve før du har den i formene.
Forvarm ovnen til 220C.
Pensle bollene med egg eller litt nøytral olje for å få litt farge på de.
Stek midt i ovnen i ca 20 minutter.
La de avkjøle på rist.
Pisk havrekremfløte og litt vaniljesukker, del bollene i to og ha krem og syltetøy inni.
Jo mer krem og syltetøy jo bedre... MRK! Tåler du melk smaker jo alt hakket bedre med smør, melk og fløte...
Nyt :)